Frida firar!,  Livet,  Vardag

Sista pusselbitarna faller på plats

Kalmar, nu är vi nära! Nedräkningen har börjat, jag har 6st veckor kvar i Halmstad från skrivande stund. Jag pendlar mellan förväntan, längtan och en iver att skapa vår nya tillvaro till i nästa stund finna mig i en göra-slut-situation med Halmstad och känna mig sorgsen. Jag förstår att göra-slut-känslan kommer från att Halmstad har gett mig oerhört mycket och att jag känner stor tacksamhet för allt jag har fått uppleva men jag förstår också att kapitlet är slut.

Jag är stolt att rycka upp vår tillvaro för att ge oss in i något helt nytt, vi har ju gjort det innan, Halmstad var ju också nytt. Avsluta ett jobb som jag är stolt över och som jag trivs väldigt bra på, lämna en lägenhet som vi trivs i och skapa många kilometrars mellanrum från våra nya vänner. Allt för att skapa en permanent känsla och att rota sig. Fille och jag har alltid känt att Halmstad inte är permanent men har inte vetat nästa steg förens vi såg möjligheten till en flytt förra sommaren. Jag saknar känslan av att känna sig hemma och att skapa traditioner (ja jag är lite av en traditions-älskare trots att vi inte har några i min familj haha). Jag är redo att skapa ett nytt hem och rota mig.

Förra veckan landade ännu en pusselbit på plats, Fille fick jobb! Vi trodde att det skulle vara tvärtom att det var jag som skulle få kämpa då det inte finns så många fasta tjänster i min bransch men det blev tvärtom. Känslan när Fille ringde i fredags var AMAZING! Fille var borta onsdag-söndag förra veckan och jag skulle åka till Lund dagen därpå (måndagen till tisdag) för jobb så vi hann knapp träffas efter nyheten. När jag kom hem på tisdag kväll bestämde jag mig för att bjuda Fille på restaurang och fira. Ni som känner mig, jag letar alltid efter en anledning att fira och sätta guldkant på livet 😉 Anledning –> Det är vi värda!

Vi gick till Il Grillo – En italiens tapas-restaurang och gick loss på menyn.

Sommarkväll under ett parasoll med ballonger och ljusslingor, hur mysigt!

Vi började med en drink; en Aperol Spritz för mig och ett glas Prosecco för mannen. Sedan åt vi ett (jag tror det var) sprödbakat smördegsknyte med getost och färska hallon, MUMS!

Jag tog sedan Caprese (tomater, mozzarella, basilika och balsamico) och en pasta med musslor och vitvinssås. Fille tog en Ragu och sedan en laxrisotto. Till detta fortsatte jag det Italienska temat och drack Peroni.

Kvällar som dessa man ska printa in hårt i minnet och sedan se tillbaka på!

Ciao!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *