Livet,  Vardag

Ölets dag och Netflix-tips!

Jag fick ut mannen på en uteservering för en mitt-i-veckan-öl, så ja! Han är lite folkskygg av sig efter att han avverkat sina jobbtimmar men idag hände det! Vi skulle egentligen hängt på ett ställe som heter Kajskjulet där det firades Ölets dag. Tyvärr var det en väldigt liten uteservering och mycket folk och med det fina vädret så ville vi inte vara inomhus så vi bytte location –> Mot Zigges garage med utsikt över Nissan i strålande solsken!

Fille i baren och jag inväntar kall öl med glädje!

Sedan vi kom hem har jag suttit med benen i högläge, känns som det är bly i mina vader, vilken träningsvärk det kommer bli! Med ett rejält konditionsblock i tisdags och ett rivigt Tabata 30min idag så känns det i kroppen rejält, jag GILLART!

Nu till något jag också tycker väldigt mycket om –> Netflix 😉

Ska skicka med er tre stycken Netflix-tips. Jag upptäckte Ava DuVernay, filmregissör och här är mina tips av det jag har sett med henne hittills. Det är viktiga ämnen DuVernay skildrar och här för att göra skillnad.

  1. When they se us: En miniserie som handlar om 5st unga killar (Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana, and Korey Wise) som blir oskyldigt dömda och fängslade för misshandel och våldtäkt 1989. Fallet är en sann historia är känt från media som The central park jogger case (The central park five). Fruktansvärt tung och känslosam och så viktig!. Fantastiska Ava DuVernay har skapat serien och skådespelarinsatserna är magiska. Denna historia måste delas vidare då den aldrig får upprepas (borde aldrig har hänt från början!).
  2. Oprah Winfrey presents – When they se us now. Följdavsnitt på serien där Oprah Winfrey möter Ava DuVernay, skådespelarna och The exonerated five.
  3. 13:e tillägget: Dokumentär om det 13:e tillägget i USAs konstitution som förbjuder slaveri med undantag om man har blivit dömd för ett brott och är i fängelse. Stark dokumentär om ökningen av intagna fångar och kriminaliseringen av afroamerikaner.
Printscren från Netflix via min Instagram.

På min lista står även filmen ”Selma” av DuVernay. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Kan inte riktigt skriva önskar er en trevlig stund framför tv:n för det kommer inte vara trevligt, det kommer vara känslosamt, klump i magen och tårar MEN det är viktigt.

Vi hörs mer i veckan, ciao vänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *