Jobb,  Vardag

Mina verktyg som platschef

Jag är är snart 2år in i min tjänst som platschef och det börjar äntligen kännas som att jag börjar hitta mina verktyg för struktur och ordning i mitt arbete. I mitt jobb så ingår det mesta, jag är den som lägger schema, ansvarar för att rutiner följs på anläggningen, ansvarar för resultatet, planerar handlingsplan och utvärderar våra actions, jobbar med avstämningar och målsamtal med min personal och ständigt håller mig uppdaterad med ny information gällande företaget och våra strategier.

Jag är också den som mitt team vänder sig till för att få svar och hjälp. Allt detta gör jag samtidigt som jag är 75-80% i driften dvs i receptionen, i gruppträningssalen eller på gymgolvet. Jag har ca 8-10h admin-tid i veckan där jag sitter själv och jobbar med schemaläggning, utvärderingar och handlingsplan. Att vara i driften så mycket innebär att jag alltid gör 4-5st saker samtidigt, t.ex. går igenom mejl, säger hej till medlemmarna som kommer in, svarar i telefonen, ska låsa schema och dra kölistan för ett gruppträningspass som startar om 10min.

Mina verktyg:

För att inte fastna eller glömma bort uppgifter som smyger sig in lite här och vart så har jag alltid penna och papper i närheten. Jag skriver ALLTID upp småsakerna, det är småsakerna som jag lättast ”tappar bort” annars.

Jag har även delat in mina dagar med olika fokusområden t.ex. måndag innebär (utöver städschemat) att låsa förra veckans schema, skriva ut nya listor med medlemmar som ska få hjälp av våra personliga tränare, PT-möte, uppdatera smartsheet inför skypemötet på tisdag, nya rutinlistor, dela eventuell ny information inför veckan och gå igenom mejlen.

Mitt vinnande koncept är helt klart fokusområden + checklistan!

Dagens checklista – tisdag 26/3.

Checklistan är allt för mig 😉 Här bestämmer jag vad som är viktigt och vad jag bör hinna med under arbetspasset. Genom att göra detta så gör jag automatiskt en prioritering på vad jag ska hinna med, hur jag ska fördela ut min tid och ett lätt sätt för mig att jobba proaktivt. Om jag inte hinner med en punkt så tar jag den med mig till nästa dags checklista och gör en ny prioritering. Detta är jobbkärlek till mig själv <3

Kommentera gärna om du har några riktigt bra verktyg som du använder dig av på jobbet! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *