Livet,  Personlig utveckling

Hur vill du leva ditt liv?

Känner du ibland att du blir stressad och jämför dig med andra i sociala medier? Fokuserar du på rätt saker i din vardag?

Jag älskar inspiration på Instagram, lyssna på poddar, kolla youtube och läsa bloggar MEN man får ju inte fastna där! Jag tror många spenderar alldeles för mycket tid framför en skärm och jag tror framförallt att många förminskar sina egna liv och jämför sig med andra.

Tur att jag inte har någon stark fear of missing out, ville verkligen få med detta uttryck, älskar det! Ett uttryck jag älskar ännu mer är ju joy of missing out (hallå ja!).

Det gäller ju faktiskt att designa sitt liv för det är ju ingen annan som ska dela dina tankar (ja klyschigt men det är ju sant!).

Förra våren gick jag på en föreläsning med Johannes Hansen – Open session som blev en rejäl ögonöppnare (och lite av en käftsmäll, på ett positivt sätt). Vi fick vid ett tillfälle räcka upp handen når ett påstående stämde överens med sig själv och jag räckte upp handen på: Jag vet inte vad jag vill. Följdfråga: Gör du något för att ta reda på vad du vill? SÅ JÄVLA TYDLIGT och enkelt men jag hade inte ens tänkt på att konkretisera dom tankarna. Jag hade bara levt med tanken att jag inte vet vad jag vill med min karriär och att jag inte hade någon fancy 10 års plan. Jag vet fortfarande inte vad jag vill vara om 10 år karriärsmässigt men nu stressar jag inte över det och väljer att utforska jobbmöjligheter, undersöka olika tankar och scenarion som dyker upp. Nu kan jag ärligt talat säga att jag njuter av resan och äger varje beslut. Du hittar Johannes Hansens böcker på Adlibris (Adlink)

Det jag ville säga med denna utläggning är att man måste ta reda på vad som faktiskt är viktigt. Här kommer min 10-topplista på viktiga saker för mig:

  1. Trivas med mitt jobb.
  2. Träna.
  3. Mysa och gå promenader med Teddy.
  4. Äta god mat och ta en öl när jag känner för det och dricka bubbel så fort jag har något att fira.
  5. Hemma-dansa i köket till najs musik när jag lagar mat.
  6. Hänga med Fille.
  7. Träffa våra familjer.
  8. Hitta på kul saker med kompisar.
  9. Ta sovmorgon när jag är ledig.
  10. Omge mig med personer med humor (både irl och på sociala medier).

Vad behöver du i ditt liv för att må bra?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *