Helg,  Livet

Koncept för ensamtid

Hej!

Nu har ännu en helg passerat, hoppas du har haft det bra. Jag var ensam hemma förra veckan mellan torsdag-söndag då fille skulle bort några dagar. Alltså jag njuter så mycket av att få ha min egen tid, nu låter det som att jag inte tycker om att umgås med fille med nej det är inte alls så jag menar. Att lite då och då bara fullt ut tänka på sig själv, vad jag vill äta, titta på och passa på att sova i mitten av sängen, det är guld!

Jag har aldrig haft några problem att vara själv och ser inte mig som en jättesocial person. Trivs bra med att vältra mig i mina egna val fullt ut i några dagar, det är som att gå ner i viloläge. Det är full on mjukiskläder, lever med musik och podd typ 8h per dygn, 4-5 promenader med Teddy, passar på att se dom där filmerna och dokumentärerna på min lista som ändå bara jag vill se och äter precis när jag vill och det jag är sugen på. Är jag frisk så brukar jag passa på att träna men denna helgen var jag fortfarande inte helt återställd. Något som jag också tror påverkar hur man vill designa en ensamhelg är vad man har för jobb. Jag är ju väldigt social och aktivt på mitt jobb så jag välkomnar att inte behöva eller vara på alerten hela tiden. Tror att det är viktigt att få vara i sin egna kontrast till sin vardagsroll.

Tyvärr tror jag inte alla klarar av att vara ensamma med sina egna tankar. Många som sitter klistrade med sin telefoner och uppdaterar sin feed konstant för att se vad ”alla andra” gör för något…. Jag kollar gärna insta-stories men jag väljer att se det som ”reality” och underhållning och inget som jag går miste om.

Låt mig beskriva mitt koncept för min ensamhelg:

Jag fick hem Glossyboxen sent förra veckan så jag lät paketet vara oöppnat och öppnade det på fredag som en present efter jobbet. Har varit sådär nöjd med senaste innehållet i boxarna med denna var riktigt bra, kul!

Fredagkvällen bjöd också på: spinning, kvällspromenad med Teddy, pizza, bubbel och Netflix-dokumentären ”Knock down the house”. Pizzan hann jag inte fota för jag hade så stort fokus att äta upp den 😉

Lördag morgon började jag med en långpromenad uppe på Galgberget med busen. Har fått tipset att börja lyssna på Skäringer och Mannheimer, hallå ja det blir många fler avsnitt med dessa tjejer i öronen. Hade även letat upp podcasten med Brita Zackari och Parisa Amiri, grattis till mina öron igen, ännu en pod till samlingen! Lät Teddy springa så mycket löst som möjligt och sträcka ut benen ordentligt. Hade några ostbitar med mig och då vet man inkallningen fungerar som den ska 😉 Kom hem, gjorde brunch, lade mig i soffan och läste boken ”Familjens projektledare säger upp sig”.

På lördagkvällen var det 40års fest för en kollega, så himla fint att bli bjuden dit. En jättefin kväll med god mat, mingel och skratt. Så många fina tal och jag blev rörd flera gånger.

Söndag var det motsatsen till glam och fest, då var det dags för att städa och börja sortera ut skåp i lägenheten. Har senaste tiden gått och tänkt på hur skönt det vore att rensa och gallra riktigt hårt inför flytten. Jag tycker inte det är speciellt kul att städa men det är så himla tillfredsställande att rensa och sortera så jag hamnade i något frenetiskt mindset och undanröjde det mesta som kom i min väg. Tycker det är orimligt skönt att göra sig av med saker, kanske mitt nya beroende?

Dagens skörd!

Yes, hela hallen fylld med saker som nu är återvunna och borta för alltid (AH!). När jag ändå var i mitt frenetiska nu-när-jag-ändå-är-igång-och-inget-stoppar-mig-mindset så åkte jag och handlade mat för veckan, lagade middag och gjorde matlåda. Fick matkoma och avslutade kvällen med Netflix och naturdokumentärens naturdokumentär – One planet! Om du är som jag och har någon inbygg kärlek till naturdokumentärer är detta en serie för dig!

Detta är konceptet för en bra återhämtningshelg och för att bryta ner det ser det ut såhär; vila, göra nytta, lite fest och tillsist vila igen, perfecto!

Nu hoppas jag du snart får njuta ev en riktigt bra ensamhelg (eller stund) så du får umgås med dina tankar och inse hur trevlig du är 😉

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *