Helg,  Livet,  Vår nya bostad

Kaffe på slottet och kontroll av husbygget

I fredags åkte jag till Kalmar för att hälsa på mina föräldrar och för att göra några ärenden. Hade laddat upp med fika (gifflar och smoothie, hehe) poddar och ljudbok för mina tre resetimmar.

Väl framme så korkade vi upp bubbel, åt laxnuggets, umgicks, åt hemmagjord pizza och kollade sedan på Bäst i test på SVT 1 (SÅ KUL!).

Mamma fick agera champagnehållare 😉

Lördag

Jag sov ungefär 10h mellan fredag-lördag och då somnade jag ändå innan 22:30, helt sjukt haha. Var ju förståeligt superpigg när jag vaknade och bestämde mig för att dra till gymmet direkt, Tabata 45 fanns på schemat så jag bokade mig på det. Efter det åkte mamma och jag och kollade på HUSET 😀

Framsidan; högra delen är vår 🙂
Från sidan.

Nu händer det mycket för varje gång vi är där och tittar. Det är en bostadsrätt/radhus, 4rom och vi lyckades snappa åt oss hörnan så vi kommer ha möjlighet att gå runt huset, mys!

Söndag

Det är ju på helgen man verkligen kan passa på och ta det lite lugnare. När jag såg det fina värdet bestämde jag mig för att ta en morgonpromenad och dricka kaffe vid Kalmar slott. Här kommer en bildbomb från slottet och området:

HELLO!


Det är så himla fint och jag blir alltid lika förvånad, fascinerad och upprymd när jag besöker denna plats. Det som är coolt är också att det är så tillgängligt för allmänheten att få ta del av historien genom att ta ett varv uppe på slottsvallen. Gamla kyrkogården ligger också i närheten tillsammans med Unionstenen och det står skyltar lite överallt med information.

Den guidade turen är riktigt bra inne i slottet och sedan ska man passa på att äta i slottsrestaurangen också, mums!

Nu är jag tillbaka i Halmstad och laddar för en ny vecka, tjing!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *