Helg,  Livet

Champagne & flyttlådor

Nu är det inte många timmar kvar som Halmstadbo, antagligen 24h. Mitt i allt packande, sorterande och organiserande så ska jag snart lägga mig på massagebänken i 90min hos min vän Sandra, AH!

Såhär ser det ut hos oss nu, inte mycket kvar! Lite senare idag drar vi till tippen för sista gången och packar dom sista lådorna.

Men iom att flyttlådor inte är så roliga att läsa om så har jag sparat ett riktigt härlig inlägg om vår kväll på favoritstället A little party 😉
Förra helgen var mina föräldrar här och hälsa på Halmstad för sista gången och vi ville avsluta med en riktigt fest!

Med tanke på att mina föräldrar är exakt lika intresserade av god mat och dryck som jag så var valet var vi skulle vara på lätt! NI förestår ju också att jag har det genetiskt, kan liksom inte hjälpa det 😉 Vi körde provning, man kan välja på 3 och 5st glas och som ni ser på bilden hade vi fem stycken; 3st vita och 2 st rosé. Denna gången fick vi testa singeldruvor dvs att champagnen endast är gjord på en druva (man gör framförallt champagne på 3st druvor och kombinerar dom ofta) nämligen; Chardonnay, pinot meunier & pinot noir. Roseéchampagnen vi testade representerade två olika tillvägagångssätt för hur man gör rosé i Champagne. 1) att tillsätta vin och 2) låta vinet få färg av det röda skalet från druvorna som får ligga kvar under en begränsad tid.

Kan verkligen rekommendera provning för att få testa många olika sorter för man lär sig mycket vad man tycker om, vad som är gott att äta till och det blir verkligen en smakupplevelse.

Visste ni att det alltid ska vara 6st varv man snurrar för att få upp grimman på korken? 😉

Till detta så blev det också blandat plock; tryffelpopcorn, löjromschips, ostron och en löjromstoast (mina smaklökar åkte till himlen!).

Jag, pappa och Fille tog ett ostron var. Hade aldrig ätit det innan och jag var lite nervös för jag har hört från andra att det smakar allt från kallsup till fantastiskt. Dom hade gjort en skum med smak av tror det var charlottenlök. Skummet gjorde så att det inte alls upplevdes slemmigt, perfekt start! Det var faktiskt riktigt gott!

Slut!
Viktigt att ha en ”cykel-champagne” nu när Tour de France är igång och när triatleterna är igång tyckte Fille och pappa 😉

Är du intresserad av Champagne tycker jag du verkligen ska leta upp guldkorn som A little party. All champagne vi drack kan vi inte ens beställa själva via systembolaget utan det är deras egna resor och tillstånd som importör som gör att dom kan beställa små och unika partier från olika producenter.

Hoppas du dricker något gott till helgen, ciao!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *