Frida firar!,  Helg,  Livet

Att fira

Det finns något väldigt härligt att sitta med en god dryck i handen och tillsammans med någon man tycker väldigt mycket om. Spendera tid med vänner, familj och sin partner över en god middag, sällskapsspel och dryck (och gärna allt på samma kväll) ligger mig varmt om hjärtat. Det är också känslan av hela miljön, kläderna, samtalen & musiken (nämnde jag i förra inlägget att jag är lite lillgammal, haha).

Jag tycker man ska hitta anledningar till att fira oftare, stora som små anledningar men dom finns där 😉 Upplever att många är dåliga på fira saker och glömmer njuta av det man verkligen uppskattar, både vardag och helg. Firandet behöver verkligen inte alltid följas av en skål, det kan vara ett träningspass på gymmet, en härlig film efter ett städ-race, men i denna kategori kommer det ofta handla om en skål 😉 Jag vill därför hälsa är välkomna till min nya kategori: Frida firar!

I denna kategori kommer jag dela inlägg med fokus på att fira och samtidigt skriva om mitt dryckesintresse. Jag vill i framtiden ägna ännu mer tid på detta intresse och eventuellt läsa till sommelier. Så vad passar inte bättre än att kombinera det jag gillar; fira och att tipsa! Jag vill poängtera att ingen under 18 ska dricka alkohol och att detta är inte reklam eller samarbete för dryckesmärken jag visar upp.

Anledning till att fira: Hemma-dejt! Trots inställt restaurangbesök så styrde vi om till en jättemysig hemmakväll. Jag var så besviken att jag inte hade blivit frisk ännu och att besöket blev inställt. I min stora besvikelse över avbokningen hade Fille gått och köpt mousserande vin så att vi skulle kunna få sitta med ett bubbelglas på lördagkvällen ändå, så fint!

Prosecco La Farra

Prosecco La Farra; 149kr. Dom flesta flaskorna ligger runt 90kr så denna var lite dyrare. Den hade smakerna gröna äpplen, päron och citrus. Personligen brukar jag dras mer åt päron och melon när det gäller prosecco men jag uppskattade kombinationen av både av gröna äpplen och päron, först åt det syrligare hållet för att sedan övergå till mjukare och lugnare smak.

Vi drog fram min nya bibel; En doft av Champagne av Richard Juhlin och även Stiljournalen av Fredrik Af Klerker som jag beställde till Fille. Vi åt maaassor av ost, drack prosseco, tittade i böckerna och lyssnade på musik. #LIFE

Getbrie, Chevré & Gruyereost med kex och marmelad.

Lite fakta om Prosecco: Prosecco är italienskt mousserande vin på druvan glera, det är fruktigt och ofta med dom olika smakerna: päron, äpple, melon persika och citrus. Metoden för jäsning är tankmetoden, dvs jäsningen av alkoholen sker i tank
för att sedan tappas upp i flaska.

Det är en dryck som är lätt att tycka om och ett jättebra alternativ till dom dyrare alternativen. Jag tycker framförallt den är bäst på sommaren när det är varmt ute och när man inte är så sugen på tunga smaker utan mer åt det fruktiga och lättare hållet.

Hoppas du tyckte detta var roligt att läsa, jag tycker detta ska bli superkul att dela detta intresse med er! Så ut och njut, allt från en löprunda i skogen till ett glas bubbel i handen eller till en där första perfekta koppen kaffe på morgonen!

Ciao!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *